Passito Oro 2011

Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

By: Mango

Druesort: 100% Moscato, håndhøstede

Serveringstemperatur: 6-8 C º

Alkohol indhold: 11%

Vinifikation: 24 måneder i nye franske fade fulgt af 72 måneder i stål

Velegnet til: faste og koncentrerede oste, foie grais, dessert med nødder, dessert med chokolade

Vinen er drikkeklar og gemmepotentialet er 15+ år

Den årlige vinproduktion er omkring 1.500 flasker

Yderligere produktinfo

Moscato Passito Oro (stråvin) er fremstillet første gang i 1998 og er Giorgios elegante fortolkning af en sød, gylden nektarlignende vin på tørrede Moscato Bianco druer. Denne vindisciplin dyrkes traditionelt i Piemonte. Druerne har et højt naturligt sukkerindhold, der koncentreres under tørringen og mosten fermenteres delvist, op til ca. 11% alkohol, og det efterlader en retsødme i vinen på ca. 200 gram sukker/liter. Det er en vin med en vidunderlig Moscato-karakter, der undergår en betagende evolution på flaske.

Det verdenskendte og familieejede vinhus, La Spinetta, er grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti og Lidia Rivetti. Den oprindelige cantina ligger i Castganole delle Lanze, i det nordøstlige hjørne af Barbaresco-zonen Neive. I dag drives vinhuset af de 4 søskende, Giorgio, Giovanna, Carlo og Bruno, med Giorgio Rivetti som den visionære drivkraft.

Med de store Barbareschi’er og Barolo’er realiserede Giorgio sin drøm om, at fremstille storslået Nebbiolo på allerhøjeste niveau ud fra sin produktionsfilosofi: fremragende marker, gamle vinstokke, lave høstudbytter, relativt kort maceration og delikat afstemning på nye franske barrique.

Størstedelen af La Spinetta’s arbejde er dedikeret til vinmarkerne. Disse bliver behandlet med respekt uden brug af kemikalier, pesticider eller kunstgødning. Vinmarkerne dyrkes efter biodynamiske principper. Det resulterer i majestætiske Nebbiolo-vine der er imposante og fløjsbløde. Giorgio formår at forene den enestående, kraftfulde tanninstruktur med forunderlig elegance, som kritkerne har honoreret igennem mange flere årtier.

Anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang: La Spinetta er placeret helt oppe i toppen af hierarkiet – ikke bare i Piemonte men i hele Italien. I dag sælges alle Giorgio’s vine per allokation (hvilket betyder at alle vinene på forhånd er udsolgt hver år og dermed får de forskellige importører tildelt en begrænset mængde hvert år).

Du kan læse mere om La Spinetta på La-Spinetta.com

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.