Top-producent i Roero området

Giovanni Almondo

Familien Almondo har i mere end 600 år haft deres rødder i vindistriktet Roero, i hjertet af de flotteste Arneismarker.
Vinhuset er anerkendt verden over, for sine storslåede Roero vine.
Huset er familieejet og al arbejde fra vinmark til vinkælder bliver udelukkende håndteret af familien Almondo.

Det handler i høj grad om en holistisk naturlighed, der betragter dyr, jordbund og afgrøder som et samlet system. Andre planter forbliver urørte, side om side med vinstokken i vinmarken, f.eks. blomster, korn og græs, hvilket også tiltrækker insekter. Der anvendes biodynamiske præparater baseret på homøopatien til at gøde og beskytte mod skimmelsvamp, bakterier og andre sygdomme.

På billedet ses vinproducent Stefano Almondo. Foto af Letizia Cigliutti

Vine fra Giovanni Almondo

almondo's filosofi

bæredygtighed

På to generationer har familien gået fra en lille hytte og 1 hektar jord, til et smukt vinhus med 22 hektar af vinmarker.

Al arbejde foregår manuelt, bæredygtigt og udelukkende håndteret af familien. De arbejder utrolig hårdt i markerne, fra morgen til aften.
Jo mere bæredygtigt landbrug, jo sværere er det at kontrollere naturens udfordringer i vinmarkerne.

Det unikke ved Roero regionen er jordbundsforholdene. De består af både sandsten, kalksten, ler, blødt sand og mineralelementer. Det skaber komplekse, rene vine med flot struktur og aromatisk karakter.
Særligt deres top- Arneis (hvidvin) er de anerkendte for. Flere af største piemontesiske vinproducenter introducerede den hvidvin for mig, som værende den absolut bedste Arneis i Italien. Derfor er jeg også meget stolt af at importere deres vine i dag.

Det særlige ved deres Nebbiolo’er er den sandede jord. Det meget interessante ved de bedste Roero-rødvine er, at prisen er meget lavere end priserne på Barolo og Barbaresco. Rød Roero har også den fordel, at den topper ca 8-12 år gammel, mens Barolo ofte bør ligge længere for den rammer dens største højdepunkt. 
Stilen i vinen er meget ren, frisk og bær-præget.

oprindelige druesorter

roero-producent

Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here” – Robert Parker i The Wine Advocate 

Det meste af produktionen er hvidvine – hovedsageligt på Arneis – og resten er rødvine på hhv. Barbera og Nebbiolo. Selvom Almondo mest er kendt for sin top-Arneis, regnes Nebbiolo-vinene også for at være blandt de bedste fra Roero området.

Scroll to Top

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu og vær den første, der får besked vedrørende vintilbud og ekslusive vinsmagninger!

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.