Barbera d’Alba ‘Valbianchera’ 2019

Standard flaske 75 cl (2018/2019)
Magnum flaske 150 cl (2017)

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Barbera D’Alba

Druesort: 100% Barbera, håndhøstede

Serveringstemperatur: 15-18 C º

Alkohol indhold: 12%

Vinifikation: 18 måneder på slovenske fade

Velegnet til: kaldyr, hvid fisk, laks, hvidt fjerkræ, grøntsager, aperitivo, risotto, pasta

Den årlige vinproduktion er omkring 3.000 flasker

Yderligere produktinfo

Familien Almondo har i mere end 600 år haft deres rødder i vindistriktet Roero, i hjertet af de flotteste Arneismarker.
Vinhuset er anerkendt verden over, for sine storslåede Roero vine. Huset er familieejet og al arbejde fra vinmark til vinkælder bliver udelukkende håndteret af familien Almondo.

Deres Barbera er fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d’Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques. Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Deres dedikation til bæredygtighed, naturlighed, enkelhed og biologiske forhold er kompromisløs. Deres vin-marker er historiske, rene og fuldkommen urørte af pesticider, kunstgødning, fosfor, kalium, kvælstof og maskiner.

På to generationer har familien gået fra en lille hytte og 1 hektar jord, til et smukt vinhus med 22 hektar af vinmarker. Al arbejde foregår manuelt, bæredygtigt og udelukkende håndteret af familien. De arbejder utrolig hårdt i markerne, fra morgen til aften.  Jo mere bæredygtigt landbrug, jo sværere er det at kontrollere naturens udfordringer i vinmarkerne.

Det unikke ved Roero regionen er jordbundsforholdene. De består af både sandsten, kalksten, ler, blødt sand og mineralelementer. Det skaber komplekse, rene vine med flot struktur og aromatisk karakter.
Særligt deres top- Arneis (hvidvin) er de anerkendte for. Flere af største piemontesiske vinproducenter introducerede den hvidvin for mig, som værende den absolut bedste Arneis i Italien. Derfor er jeg også meget stolt af at importere deres vine i dag.

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.