Special Cuvée Pas Dose 2013

Standard flaske 75 cl (2012/2013)
Magnum flaske 150 cl (2010)

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Alta Langa, Bossolasco (800 m.o.h.)

Druesort: 90% Pinot Noir, 10% Chardonnay, håndhøstede

Serveringstemperatur: 6-8 C º

Alkohol indhold: 12 %

Vinifikation: Metode Classico. 9 mdr i ståltank og min. 90 mdr på bærmen før degorgering

Velegnet til: skaldyr, hvid fisk, laks, hvidt fjerkræ, grøntsager, aperitivo, risotto, pasta

Yderligere produktinfo

Contratto vinhus blev grundlagt i 1867. Vinhuset er verdenskendt som værende den ældste producent af mousserende vine i Italien. Contratto producerede i 1919 den allerførste årgangsdaterede spumante i Italien. I dag producerer Contratto udelukkende metodo-classico; altså champagne-metoden.

Special Cuvée er Contratto’s flotteste og mest prestigefyldte boble. Vinen skal ligge minimum 9 år i kælderen/på flaske før den bliver frigivet, hvilket skaber en struktureret, kompleks og moden boble. En fyldig og elegant Spumante der kompletteres af nuancer af brødkrumme og brioche. Flot syre og mineraler. Utrolig dyb smagsfylde og helt urørt af dosage. Alle boblerne er årgangsvine og ‘Pas Dosé’. Altså vine der fuldkommen afspejler hver enkel årgang og samtidig ikke behøver likør (dosage) til at dække for fejl eller mangler. Kvaliteten er top og vinen er helt transparent!

Vinslottets historiske katedralkældreer blevet en del af UNESCO’s verdensarvsliste. De underjordiske kældre dækker mere end 5.000 kvadratmeter og blev indbygget i hjertet af bakken, der beskytter den lille by Canelli – og er udgravet fra kalksten med en dybde på 32 meter under jorden. Kalkstenene har igennem årtier bidraget til en stabil, kontrolleret temperatur af vinene. Kældrene opretholder en konstant årlig temperatur på 12-13 grader og naturlig fugtighed, hvilket er et ideelt miljø til flaskefermentering og langsom metodo-classico modning på flaske.

I 2011 blev Contratto officielt købt af Giorgio Rivetti, ejer af La Spinetta. Da Spinetta-familien overtog Contratto, gennemgik vinhuset store forandringer i produktionen. Siden da har dyrkningsmetoden og filosofien været dybt inspireret af de helt store Champagne-huse. Giorgio har selv boet og arbejdet i Frankrig da han var ung.

I dag er alle Contratto’s vinmarker i Alta Langa området, i Piemonte. Her har Giorgio foretaget ualmindeligt store investeringer i højtliggende vinmarker, 800 m.o.h, hvor der dyrkes udelukkende Chardonnay og Pinot Noir.

Med Giorgio’s visioner er vinhuset for alvor blevet nogle af de bedste indenfor mousserende vine. Metodo classico vinene er i dag et voksende og vigtig fænomen i Piemonte.

Lignende produkter

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.