Metodo Classico Extra Brut ’Seitremenda’ 2019

Årgang 2019 Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Alta Langa (700 m.o.h.)

Druesort: 85 % Pinot Noir, 15% Chardonnay, håndhøstede

Serveringstemperatur: 7-9 C º

Alkohol indhold: 12 %

Vinifikation: Mosten gæres på temperaturkontrollerede ståltanke. Andengæring foregår på flaske og vinen lagres i 48 mdr. på bærmen = på flaske før degorgering

Velegnet til: skaldyr, hvid fisk, laks, hvidt fjerkræ, grøntsager, aperitivo, østers, risotto, pasta

Yderligere produktinfo

Marco Capra’s Seitremenda boble er en usædvanlig investering. Vinen skal ligge minimum 48 mdr. i kælderen/på flaske før den bliver frigivet. Det skaber en struktureret, elegant power boble, fyldt med smagsnuancer af brødkrumme, brioche kombineret med frisk syre og hvide blomster. De store champagne metode bobler er vokset ekstremt – det er en stor, vigtig udvikling i den piemontesiske vin historie.

I hver Seitremenda kasse, er der et spil med terninger. Spillet består af 49 trin og tegninger, til hvordan man laver en metodo-classico. På toppen af Champagne-propperne er der spil-brikker. Sei Tremenda betyder ’du er fantastisk’. Vinen er dedikeret til Marcos datter og deraf kom de håndtegnede etiketter.

Marco Capra vinhus blev grundlagt i 1945 og i 2014 overtog grundlæggerens barnebarn, Marco. Han viderefører i dag de piemontesiske traditioner og har taget kvaliteten til et meget højt niveau.

Nascetta er en grøn, oprindelig piemontinsk drue. Druen har længe været sjælden at støde på, men begynder nu at dukke mere og mere frem. Vine fremstillet på Nascetta er kendetegnet som duftrige vine med tropisk frugt og høj mineralitet.

Marco er meget omhyggelig og i fuld kontrol af hele produktionskæden. Han har fokus på høj kvalitet, respekt for traditioner samtidig med, han værner om innovation i vinmarkerne og i vinkælderen. Marco arbejder med de klassiske druesorter; Moscato, Barbera, Nebbiolo, Nascetta og Dolcetto. Derudover er Marco også innovativ i hans produktion; særligt hans dedikation til metodo-classico bobler og Langhe Chardonnay er bedringsværdigt!

Marco Capra har jord i henholdvis Santo Stefano Belbo og i de højtbeliggende marker i Alta Langa-området. At investere jord i Alta Langa er et voksende fænomen og en vigtig udvikling i Piemonte – men det kræver både mod, gode erfaringer som vinproducent og indsigt i klima-udviklingen for at kunne bevæge sig på det nye og uberørte territorium.

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.