Langhe Nebbiolo 2019

Spar 15% ved køb af 6 flasker.

Vi sælger udelukkende kasser af 6 flasker og rabatten er derfor udregnet i stk. prisen

Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Roero DOCG

Druesort: 100% Nebbiolo, håndhøstede

Serveringstemperatur: 15 C º

Alkohol indhold: 13 %

Vinifikation:  Macereret med skaller 5-7 dage og modnet 8 måneder på brugte barriques, der ikke giver nogen fadaromaer fra sig

Velegnet til: kød, fjervildt, lam, tungere pastaretter, risotto

Vinen er drikkeklar og gemmepotentialet er 15+ år

Den årlige vinproduktion er omkring 7.000 flasker

Yderligere produktinfo

Familien Almondo har i mere end 600 år haft deres rødder i vindistriktet Roero, i hjertet af de flotteste Arneismarker.
Vinhuset er anerkendt verden over, for sine storslåede Roero vine. Huset er familieejet og al arbejde fra vinmark til vinkælder bliver udelukkende håndteret af familien Almondo.

Roero Nebbiolo er indtagende mediumfyldig vin med kølig, rød frugt og et fast tanninbid – Nebbiolo, når det er mest elegant..

Det unikke ved Roero regionen er jordbundsforholdene. De består af både sandsten, kalksten, ler, blødt sand og mineralelementer. Det skaber komplekse, rene vine med flot struktur og aromatisk karakter.
Særligt deres top- Arneis (hvidvin) er de anerkendte for. Flere af største piemontesiske vinproducenter introducerede den hvidvin for mig, som værende den absolut bedste Arneis i Italien. Derfor er jeg også meget stolt af at importere deres vine i dag.

Det særlige ved deres Nebbiolo’er er den sandede jord. Det meget interessante ved de bedste Roero-rødvine er, at prisen er meget lavere end priserne på Barolo og Barbaresco. Rød Roero har også den fordel, at den topper ca 8-12 år gammel, mens Barolo ofte bør ligge længere for den rammer dens største højdepunkt. 
Stilen i vinen er meget ren, frisk og bær-præget.

Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here” – Robert Parker i The Wine Advocate

Det meste af produktionen er hvidvine – hovedsageligt på Arneis – og resten er rødvine på hhv. Barbera og Nebbiolo. Selvom Almondo mest er kendt for sin top-Arneis, regnes Nebbiolo-vinene også for at være blandt de bedste fra Roero området.

Scroll til toppen

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.