CHARITY WINE: Langhe Rosso ‘L’Insieme’ 2017

Årgang 2017 Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Langhe DOC

Druesort: 40% Barbera. 40% Nebbiolo, 20% Syrah, håndhøstede

Serveringstemperatur: 16-17 C º

Alkohol indhold: 12,5%

Velegnet til:  kød, fjervildt, lam, tungere pastaretter, trøfler, risotto

Vinen er drikkeklar og gemmepotentialet er 10+ år

Den årlige vinproduktion er omkring 900 flasker

Yderligere produktinfo

La Morandina vinhus drives af de to brødre Giulio Morando og Paolo Morando og ligger i Castiglione Tinella, i mellem Asti og Alba distrikterne. De to brødre har siden 1988 været ansvarlige for vingården. Deres tip-tip-oldefar byggede og udhuggede selv den lille vinkælder ind i vinmarken og markerede datoen; 1780. Siden brødrene blev født har de arbejdet med vin og de er begge kompromisløse, passionerede og målrettede.

L’Insieme er en vin med stor historie og et fantastisk formål. Insieme betyder sammenhold og er en Langhe Rosso rødvin fra Piemonte.

Vinen er et meget betydningsfuldt og omfattende velgørenhedsprojekt stiftet i 1997 af de anerkendte vinproducenter; Elio Altare, Paolo og Giulio Morando, Mauro Veglio, Federico Grasso, Giuliano Corino, Carlo og Lorenzo Revello og Gianfranco Alessandria. Deres fælles mål er at støtte både de indenlandske og internationale samfund.

I dag donerer organisationen mere end 70.000 € om året. Donationerne går til 42 forskellige velgørenheds-projekter:
Alt fra udvikling af skoler og hospitaler i Kenya, finansiering til blinde børn i Somalia, forbedring af vandrestier langs Tanaro -floden, børnepasningsfaciliteter til enlige og udsatte mødre i Alba, støtte til AIDS ofre og meget andet.  Hver enkel vin-producent donerer 5,5 € fra salg af hver flaske. Produktionen er mellem 50.000-100.000 flasker om året.
I dag er flere vinproducenter inspireret af den ikoniske L’Insieme-vin. Fx i Østrig er en gruppe producenter gået sammen, skabt en velgørenhedsvin og opkaldt den: ‘Zusammen’, hvilket betyder Insieme på tysk.
Vinen smager vidunderligt. Man kan smage koncentrationen, dedikationen og ambitionerne, der ikke kommer bare kommer fra en, men hele syv vinproducenter! Og så endda nogle af de dygtigste i regionen.

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.