Langhe Freisa 2019

Årgang 2019 Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

Distrikt: Langhe

Druesort: 100% Freisa, håndhøstede

Serveringstemperatur: 15 C º

Alkohol indhold: 13 %

Vinifikation: ståltank

Velegnet til: tungere fiskeretter, and, fjervildt, lam, tungere pastaretter, risotto

Den årlige vinproduktion er omkring 500 flasker

Yderligere produktinfo

Familien Almondo har i mere end 600 år haft deres rødder i vindistriktet Roero, i hjertet af de flotteste Arneismarker.
Vinhuset er anerkendt verden over, for sine storslåede Roero vine. Huset er familieejet og al arbejde fra vinmark til vinkælder bliver udelukkende håndteret af familien Almondo.

Freisa er en indfødt piemontesisk blå druesort, hvis tilstedeværelse i Piemonte for første gang er dokumenteret i 1517. Freisa er en fantastisk og gemt drue – som faktisk har 90% af sin DNA til fælles med Nebbiolo druen. Almondo vinhus har en koncentreret produktion på kun 500 flasker om året.

Det unikke ved Roero regionen er jordbundsforholdene. De består af både sandsten, kalksten, ler, blødt sand og mineralelementer. Det skaber komplekse, rene vine med flot struktur og aromatisk karakter.
Særligt deres top- Arneis (hvidvin) er de anerkendte for. Flere af største piemontesiske vinproducenter introducerede den hvidvin for mig, som værende den absolut bedste Arneis i Italien. Derfor er jeg også meget stolt af at importere deres vine i dag.

Det særlige ved deres Nebbiolo’er er den sandede jord. Det meget interessante ved de bedste Roero-rødvine er, at prisen er meget lavere end priserne på Barolo og Barbaresco. Rød Roero har også den fordel, at den topper ca 8-12 år gammel, mens Barolo ofte bør ligge længere for den rammer dens største højdepunkt. 
Stilen i vinen er meget ren, frisk og bær-præget.

Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here” – Robert Parker i The Wine Advocate

Det meste af produktionen er hvidvine – hovedsageligt på Arneis – og resten er rødvine på hhv. Barbera og Nebbiolo. Selvom Almondo mest er kendt for sin top-Arneis, regnes Nebbiolo-vinene også for at være blandt de bedste fra Roero området.

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.