Moscato d’Asti

Standard flaske 75 cl
SOLD OUT – COMING SOON

Land: Italien

Region: Piemonte

By: Castiglione Tinella

Druesort: 100% Moscato, håndhøstede

Serveringstemperatur: 10 C º

Alkohol indhold: 5,5%

Vinifikation: Fremstilles i lukkede temperatur-kontrollede tryktanke, kaldet autoclave

Velegnet til: Is, bær, desserter, aperitivo, hvid og mørk cholade mm.

Den årlige vinproduktion er omkring 15.000 flasker

Yderligere produktinfo

La Morandina vinhus drives af de to brødre Giulio Morando og Paolo Morando og ligger i Castiglione Tinella, i mellem Asti og Alba distrikterne. De to brødre har siden 1988 været ansvarlige for vingården. Deres tip-tip-oldefar byggede og udhuggede selv den lille vinkælder ind i vinmarken og markerede datoen; 1780.

Siden brødrene blev født har de arbejdet med vin og de er begge kompromisløse, passionerede og målrettede. Deres speciale er deres Moscato d’Asti, af meget høj kvalitet. Spørger man andre piemontesiske producenter om den bedste Moscato i Italien vil de, uden at tøve, svare ‘La Morandina’s!’

Ved fremstillingen, bliver Moscato-mosten holdt tæt ved frysepunktet og dermed bliver gæret frigivet op til 5,5 %. Det skaber en let perlende vin med restsødme og sprød friskhed. Præcis, delikat, kompleks og med lagringspotentiale. Ideelt og traditionen tro drikkes Moscato gerne ungt.

I Castiglione Tinella vinmarkerne har man altid produceret Moscato og hos familien Morando er det gået gennem generationer. La Morandina er nærmest blevet et synonym for Moscato.

Siden start 90’erne er der kommet flere druer til; både Chardonnay, Nebbiolo og Barbera – og der bliver også udforsket med Riesling. Morando brødrene laver vin efter stramme foreskrifter, noget som kun de mest dedikerede vinmagere har modet og viljen til.

I mange år blev vinhuset importeret til Danmark af den italienske Michelin-restaurant Era Ora, direkte ind til restauranten.

Scroll to Top

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.