Passito 'Costa del Sole' 2011

Spar 15% ved køb af 6 flasker.

Vi sælger udelukkende kasser á 6 flasker og rabatten er derfor udregnet i stk. prisen

Dessert flaske 37,5 cl

Land: Italien

Region: Piemonte

By: Castiglione Tinella

Druesort: 60% Moscato, 40% Riesling håndhøstede

Serveringstemperatur: 11 C º

Alkohol indhold: 15,5%

Vinifikation: 12 mdr. i små slavonske fade

Velegnet til: faste og koncentrerede oste, foie grais, dessert med nødder, dessert med chokolade

Vinen er drikkeklar og gemmepotentialet er 15+ år

Den årlige vinproduktion er omkring 1.500 flasker

Yderligere produktinfo

La Morandina vinhus drives af de to brødre Giulio Morando og Paolo Morando og ligger i Castiglione Tinella, i mellem Asti og Alba distrikterne. De to brødre har siden 1988 været ansvarlige for vingården. Deres tip-tip-oldefar byggede og udhuggede selv den lille vinkælder ind i vinmarken og markerede datoen; 1780.

Siden brødrene blev født har de arbejdet med vin og de er begge kompromisløse, passionerede og målrettede. Deres speciale er deres Moscato d’Asti, af meget høj kvalitet. Spørger man andre piemontesiske producenter om den bedste Moscato i Italien vil de, uden at tøve, svare ‘La Morandina’s!’

Denne Moscato Passito Oro (stråvin) er fremstillet første gang i 1998 og er Giorgios elegante fortolkning af en sød, gylden nektarlignende vin på tørrede Moscato Bianco druer. Denne vindisciplin dyrkes traditionelt i Piemonte. Druerne har et højt naturligt sukkerindhold, der koncentreres under tørringen og mosten fermenteres delvist, op til ca. 11% alkohol, og det efterlader en retsødme i vinen på ca. 200 gram sukker/liter. Det er en vin med en vidunderlig Moscato-karakter, der undergår en betagende evolution på flaske.

I Castiglione Tinella vinmarkerne har man altid produceret Moscato og hos familien Morando er det gået gennem generationer. La Morandina er nærmest blevet et synonym for Moscato.

Siden start 90’erne er der kommet flere druer til; både Chardonnay, Nebbiolo og Barbera – og der bliver også udforsket med Riesling. Morando brødrene laver vin efter stramme foreskrifter, noget som kun de mest dedikerede vinmagere har modet og viljen til.

I mange år blev vinhuset importeret til Danmark af den italienske Michelin-restaurant Era Ora, direkte ind til restauranten.

Scroll til toppen

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.