Colli Tortonesi Timorasso 2020

Spar 15% ved køb af 6 flasker.

Vi sælger udelukkende kasser á 6 flasker og rabatten er derfor udregnet i stk. prisen

Standard flaske 75 cl

Land: Italien

Område: Piemonte

Distrikt: Colli Tortonesi DOC

Druesort: 100% Timorasso, håndhøstede

Serveringstemperatur: 6-8 C º

Alkohol indhold: 12,5%

Vinifikation: 8 måneder sur lie i stål

Velegnet til: fisk lyst fjerkræ, bagte og grillede grøntsager, aperitivo

Vinen er drikkeklar og gemmepotentialet er 10+ år

Den årlige vinproduktion er omkring 12.000 flasker

Yderligere produktinfo

Giorgio’s nyeste projekt og meget interessante projekt. La Spinetta har investeret 5 ha. med 25 år gamle Timorasso vinstokke, der i nogle år havde været dyrket økologisk i Derthona-appellationen, ude i den helt østlige del af Piemonte. Giorgio har store ambitioner med denne oprindelses-vin fra Piemonte og ønsker at bidrage til at få den stærkt tilbage på landkortet.

 

Det verdenskendte og familieejede vinhus, La Spinetta, er grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti og Lidia Rivetti. Den oprindelige cantina ligger i Castganole delle Lanze, i det nordøstlige hjørne af Barbaresco-zonen Neive. I dag drives vinhuset af de 4 søskende, Giorgio, Giovanna, Carlo og Bruno, med Giorgio Rivetti som den visionære drivkraft.

Med de store Barbareschi’er og Barolo’er realiserede Giorgio sin drøm om, at fremstille storslået Nebbiolo på allerhøjeste niveau ud fra sin produktionsfilosofi: fremragende marker, gamle vinstokke, lave høstudbytter, relativt kort maceration og delikat afstemning på nye franske barrique.

Størstedelen af La Spinetta’s arbejde er dedikeret til vinmarkerne. Disse bliver behandlet med respekt uden brug af kemikalier, pesticider eller kunstgødning. Vinmarkerne dyrkes efter biodynamiske principper. Det resulterer i majestætiske Nebbiolo-vine der er imposante og fløjsbløde. Giorgio formår at forene den enestående, kraftfulde tanninstruktur med forunderlig elegance, som kritkerne har honoreret igennem mange flere årtier.

Anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang: La Spinetta er placeret helt oppe i toppen af hierarkiet – ikke bare i Piemonte men i hele Italien. I dag sælges alle Giorgio’s vine per allokation (hvilket betyder at alle vinene på forhånd er udsolgt hver år og dermed får de forskellige importører tildelt en begrænset mængde hvert år).

Du kan læse mere om La Spinetta på La-Spinetta.com

Scroll til toppen

BEKRÆFT AT DU ER OVER 18

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.